top of page
CrAzy_0001.jpg

CRAZY_RUNNERS / PARAD_IS_E

Az evolúció lépcsőfokain törzseket lépve vissza az ízeltlábúak, a pókok egyedi világából inspirálódik az új FrenÁk-koncepcióban megvalósuló koreográfiai munka. A saját fajtáját felfaló, saját testéből építkező, ragadozó életmódot folytató, túlélésre és szaporodásra predesztinált állatfaj egyszerre lehet tükre és szöges ellentéte a modern civilizációban létező embernek. Hogyan veszhet el a primitívebb életformák természetébe kódolt egyensúly és nemesség elve, hogyan lehetséges, hogy egy ízeltlábú lény képességeinek korlátozottságában is teljesebb életet élhet, mint az ember?

Az előadás rámutat, hogy az emberiség maga kreálja és tartja fent azt a globális, láthatatlan, virtuális hálórendszert, mely úgy uralkodik el rajta, hogy már akarattal sem tud szabadulni belőle. A rendszer válik uralkodóvá az alkotó felett.

A különleges, kifejezetten a Nemzeti Táncszínház színháztermébe álmodott, egyszerű, mégis grandiózus szcenográfia új értelmezési lehetőséget ad a térnek: a kifejezési formák erősen a belső tartalomból építkeznek, melynek szerves részévé válik a színpadot a nézőtérrel összekötő díszlet. A globális törvények alól senki sem mentesülhet – néző és táncos, megfigyelő és előadó egyazon rendszer részévé válik, mely bekebelez mindenkit.

A Spid_er következetes lépcső abban a tudatos építkezésben, ahol FrenÁk koncepciója mentén fiatal alkotók – ezúttal táncművészek és akrobaták – hozhatják létre rövid, fragmentszerű alkotásaikat egy rendszeren belül, amik organikusan szerveződnek egymásból-egymásba egy egységes előadássá.

10 éves kortól ajánlott!

idezo.jpg

Frenak’s dancers, whether they are spiders or humans, are looking for something to hold on to, opportunities to express themselves in this extremely difficult situation that they were forced into, by dancing solos, duos, or in a group. They are fighting - mostly with themselves - and sometimes become entangled in the spider-web while seeking a way out.

KÖZREMŰKÖDŐK

Táncosok
Anibal dos Santos, Eoin Mac Donncha, Esterházy Fanni, Keresztes Patrik, Lőrincz Emma, Maurer Milán, Vasas Erika

 

Akrobaták
Buda Balázs, Zsíros László

 

Zenei alkotó, szerkesztő
Halász Gábor

 

Tape technika
Igaz Bálint, Copek Péter

 

Szcenográfia
Zoltai György

 

Színpadtechnika
Filep Balázs

 

Fény
Pető József

 

Hang
Fekete Mátyás

 

Koncepció
FrenÁk

A Nemzeti Táncszínház és a FrenÁk Társulat közös produkciója

bottom of page