top of page
210628_fight_rohonczianita_0572.jpg

FIG_HT

A FrenÁk Társulat és az R_ Társulás (az előadóművészek alkotói munkájának részvételével – közös alkotói platform) új kreációjának tematikáját a 2020-as év világot megrázó új kihívása inspirálja, hisz a FrenÁk koncepciókban és elképzelésekben örökös kérdés megtalálni a kiutat egy zárt és látszólagos lehetetlen helyzetből. Az előadás árnyéklenyomata annak, hogy az ember egy belső figyelemmel hogyan küzdheti át magát az őt behatároló társadalmi problémákon, és minden egyes egyén belső hite, küzdelme – még ha individuális szinten történik is –, hogyan képes a társadalmi létet felemelni. Ezért is koncentrál az alkotói munka az egyéni személyes tapasztalatokra, és halad valós, megélt események nyomán, majd emelkedik el egy absztrakt nyelvezettel, egy új, vizionális pozitív létbe, hogy reményt és perspektívát nyithasson a nézőben és önmagunkban egyaránt, miközben mindenki érzete nyomon követheti a közvetett vagy közvetlen lenyomatok hatását. Az elképzelés másik síkja a Táncszínház egyedi adottságainak kihasználását célozza: ezúttal a magasság lehetőségeivel és a színpad mélységével a végtelen tér érzetét szeretnénk kihangsúlyozni. FrenÁK egy új kompozícióban idézi meg idén negyven éves munkásságának esszenciális elemeit, egyéni, organikus függesztési variációit, új dimenzióba helyezve a színpadképet, mely egy nyers talajból kiindulva a csodálatos kék égboltot tárja fel előttünk. A látvány kontrasztba hozza a nyers valóság és egy vizionális, látomásszerű lebegés érzetét, a függesztések újszerű használatával. A munkafolyamatban résztvevők experimentális élményeiből megszülető érzetei remélhetőleg visszhangra találnak a közönség lelkében, hisz a Fig_Ht mindannyiunk küzdelméről szól, és mindazokról, akiket elvesztettünk, s akiket a színpadon lebegő testek idéznek meg, látomásszerű csodálatos pillanatokban.

16 éven felüliek számára ajánlott!

idezo.jpg

A személyes történekből szublimált, fájdalmas jeleneteket a néző számára páratlanul vonzó, reményteli erőtérben táncolják el nekünk.

Varga Klára

Magyar Hírlap

KÖZREMŰKÖDŐK

Alkotók és előadóművészek

Esterházy Fanni, Keresztes Patrik, Eoin Mac Donncha, Maurer Milán, Théo Pendle, Vasas Erika, Zsíros László

 

Esztétikai tanulmányok és filozófiai források
dr. Horváth Nóra

 

Zenei alkotó, szerkesztő
Halász Gábor

 

Színpadkép
Victoria Frenak

 

Színpadtechnika
Zoltai György

 

Színpadmester
Filep Balázs

 

Fény
Pető József

 

Hang
Fekete Mátyás

 

Koncepció
FrenÁk

Az R_ Társulás, a FrenÁk Társulat, a Nemzeti Táncszínház és a Kortárs Táncért és Jelelő Színházért Alapítvány közös produkciója

bottom of page