top of page

SECRET OFF_MAN

A hazai kortárs táncművészet legendás alkotója, a munkássága negyvenedik évfordulóját ünneplő Frenák Pál ismét Bartók Béla egyik művéhez nyúlt. A Secrets Off_Man esetében elsősorban a komponista műveihez fűződő egyéni emlékképeire támaszkodott.

Az eredeti balett mű, A csodálatos mandarin története és gondolatvilága inspirálta Frenákot. A produkció minden ízében kötődik a bartóki világhoz, asszociál rá. Az inspiráló gondolatokat irányító erőkként használja a koreográfus, melyek mintegy árnyékként suhannak át a napjaink gondolatiságának, lelkivilágának jellegzetességeit figyelembe vevő, arra reflektáló művön. Frenák nem állít, helyette makacsul kérdez: a mandarin titkán keresztül a férfi, tágabban az ember rejtélyét vizsgálja.

Frenák Pál számára az igazi kihívást azon pontok megtalálása jelentette, ahol találkoznak az inspirációt nyújtó elemek, a hozzájuk fűződő, személyes benyomásai és a nézői asszociációk. A folyamatot segítették a hangfoszlányokon és lecsengéseken, dobbanásokon és lüktetéseken alapuló akusztikai érzetek és a Frenák védjegyeként szolgáló organikus spirális mozgásformák kölcsönhatásba lépése.Az előadás megtekintését 18 éven aluli nézőink számára nem ajánljuk.

KÖZREMŰKÖDŐK

Táncosok
Anibal dos Santos, Eoin Mac Donncha, Esterházy Fanni, Kaiser Fruzsina, Keresztes Patrik, Lőrincz Emma, Maurer Milán, Vasas Erika

 

Zene
Halász Gábor, Hunyadi Máté


Látvány
Victoria Frenák


Díszlet
Kiss Péter, Molnár Szabolcs


Jelmez
Henez Mariann


Fény
Vajda Máté


Hang
Horváth András

Dramaturgiai konzultáns

dr. Horváth Nóra


Koncepció
FrenÁk


Koreográfia
R_Társulás

Az előadás a Bartók Tavasz keretében a FrenÁk Társulattal közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

bottom of page