top of page
1811031_wall_bobalkatalin_DSC_2851.jpg

W_ALL

Új arcok, új energiák, ahol az eltérő társadalmi, kulturális és szociális hátterű előadó-művészek alkotói munkái egyéni művészi elgondolásaik mentén, fragmantenként épülnek egymásba, a rubik kocka elve szerint.

 

A falakat átjárva fogalmaz tizenegy művész a társadalmi közönyre, a másságra vagy éppen egy új perspektívára rámutatva.  A W_all vizsgálja a mai aktuális feszült világot, mégsem egy kórképet rajzol direkt módon, hanem egy asszociatív, gondolkodásra serkentő, színes univerzumot tár fel, melyben minduntalan a józan emberi gondolkodás magját kutatja. 

Az előadás ehhez eszközként tudatosan használ fel klisészerű képeket, filmszerű bevillanásokat, sport-utalásokat egyfajta progresszív cinema-koreográfiai síkra húzva a különböző részeket. Miközben a falak által megidézett történelmi örökség indirekt módon jelenik meg, a konkrét idézetektől emelkedve az előadás az ezek mögött működő emberi, lelki folyamatokban rejlő azonosságra fókuszál.  

 

A falra utaló szcenográfia különböző módon alakul át és jelenik meg a színpadon – az absztrakt színpadkép képes érzékeltetni a falak által teremtett érzetek komplexitását, egyéni és közösségi szinten megélt valóságokat festve, melyek Gilles Deleuze fragmantjaihoz hasonlóan krisztályszerűen épülnek egymásból egymásba: a falak megnyílnak vagy épp maguk alá temetnek, miközben a falon keletkező repedéseken átszűrődő fényben újra meg újra felsejlik a remény.

idezo.jpg

Ahogy arra a trükkös cím is utal, a legtöbb falon repedések vannak, amelyeken keresztül néha egy teljesen új világ jelenhet meg előttünk. A W_all egy pillantás (átvitt és a szó szoros értelmében is) ezeken a réseken keresztül egy világba, mely tele van szokatlan karakterekkel: egy fiú, aki a levegőben úszik, egy férfi, aki piros balett trikóban és spicc cipőben táncol, egy tátogó hölgytrió a középpontban egy siket lánnyal, egy amputált lábú férfi a levegőben lebeg, miközben egy hölggyel lassúzik, annak ellenére, hogy nincsenek lábai.

Megyeri Léna

színház.net

Press - W_all

CREDITS

Előadók és koreográfusok
Deák Zoltán, Anibal dos Santos, Esterházy Fanni, Benjamin R. Jarrett, Kónya Tamás, Lőrincz Emma, Eoin Mac Donncha, Maurer Milán, Mázló Tímea, Polgár Emília

 

Zene
Gryllus Ábris, Farkas Miklós

 

Hang

Hajas Attila

Fény

Marton János

 

Alpintechnika
Zoltai György, Lengyel László

 

Koreográfus asszisztens

Maurer Milán

 

Koreográfia & koncepció
Frenák Pál

A sepsiszentgyörgyi M Stúdió, a Frenák Pál Társulat és a Trafó közös produkciója

trafo_logo_sotet_alapra.jpg
kormany tamogatas.jpg
logo_mstudio.png
Logo Proiecte Color CMYK.jpg

Borítókép © Bobál Katalin - bobal photgraphy

bottom of page