top of page

INTIME – FRENÁK PÁL EGERBEN RENDEZETT

szinhaz.org @ 2019. szeptember 25.


Frenák Pál koreográfiájával indul az idei VIII. Stúdiószínházi Táncfesztivál.



A GGTánc Eger ajánlója: Vörös rózsákkal teleszórt, tiszta fehér tánctér, koromfekete falak. Ebben a térben találkoznak, fonódnak össze, vagy épp taszítják el egymást a kapcsolatok hálójába gabalyodott, botladozó, csábító, vágyakozó és vergődő figurák. Az emblematikus vörös kanapé mellett, körül, mögött. Frenák Pál koreográfiájával indul az idei VIII. Stúdiószínházi Táncfesztivál.

Frenák Pál örömmel fogadta el Topolánszky Tamás felkérését a GG Tánc Egerrel való közös munkára, hiszen a fiatal, nyitott társulat nagyon tág repertoárban mozog egy olyan közegben, melynek adottságai inspiratívan hatnak, és gyümölcsözően fuzionálhatnak a Frenák-koreográfiák egyedi kifejezési formáival.



Az InTimE legendás előadása örök érvényű, ma is aktuális. Az emberi viszonyrendszereket elemző és széles perspektívában megmutató előadás gazdag, magas technikai tudást igénylő, sűrű, erőteljes mozgásanyagával kiváló keretet adhat az egri társulat számára az organikus mozgásnyelv elsajátítására.



Egy új csapattal való találkozás a Frenák-metodika révén azonnal átlényegíti a koreográfiát, hiszen az előadás mindig szorosan a benne táncoló táncosok alkatából és személyiségéből, testi adottságaiból épül, így az InTIME egészen a GG Tánc Eger sajátjává válik a közös munka során.



A VII. Egri Stúdiószínházi Táncfesztivált szeptember 25. és 29. között között rendezik meg a Gárdonyi Géza Színházban.



bottom of page